A palacsinta soha nem lehet annyira jó, mint ahogy a nagyi csinálta annak idején, de később mindannyian próbáljuk felidézni az élményt ezzel a testet-lelket átmelengető finomsággal. De ha nem kell mellé a lelkifurdalás, készítsük el ezt a gluténmentes amerikaipalacsinta-verziót – mandulaliszttel!
Hozzávalók:
- 4 csésze mandulaliszt
- 1/3 csésze cukor
- 1 csipet fahéj
- 1/4 teáskanál só
- 1 és fél teáskanál sütőpor
- 3 tojás
- 3 evőkanál sózatlan vaj – olvasztva
Elkészítés:
1. Egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fűszereket és a sütőport!
2. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vajat és keverjük össze!
3. A tojásos keveréket adjuk a lisztes keverékhez, míg egyenletes masszát nem kapunk!
4. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, és süssük ki a palacsintákat! Ne felejtsük el, hogy az amerikai palacsinta kisebb és vastagabb, mint a hazai változat!