Semmi kétség, eljött a levesek, krémlevesek és főzelékek ideje. Receptekből pedig jól tesszük, ha felpakoljuk magunkat, hiszen előttünk van még az egész tél! Kezdetnek íme egy jól ismert klasszikus, a húsleves, leegyszerűsített változata, csirkehússal. Garantáltan jól fog esni testednek-lelkednek!
Szívmelengető csirkés leves
Hozzávalók:
8 személyre
- 2 ek. vaj
- 1 csésze felaprított hagyma
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 csésze zeller, felaprítva
- 1 csésze répa, felkarikázva
- 220 g főtt csirke
- 4 400 g-os csirkehúsleves alaplé
- 2 csésze metélt tészta
- 1 tk. só
- 1tk. bors
- 2 babérlevél
Elkészítés:
- Egy nagy lábosban olvaszd fel a vajat, és pirítsd rajta a hagymákat pár percig.
- Ha megpuhult a hagyma, add hozzá a zellert, a répát, a feldarabolt csirkehúst, az alaplevet, majd a tésztát is. Sózd, borsozd, add hozzáa babérlevelet.
- Hagyd, hogy felforrjon, majd fedővel letakarva, közepes lángon főzd 20 percig.
- Távolítsd el belőle a babérleveleket és fogyaszd egészséggel!
Forrás: Tasty