A karamell és alma párosítása bármilyen formában az ősz slágere, de sokkal jobban járunk, ha az unásig ismert sütemények helyett inkább ezt a bájos falatkát készítjük el. Mert egyszerű, látványos, talán még kalóriaszegényebb is, mint egy sütemény, és mindemellett egészen különleges is.
Annyi csak a dolgunk, hogy veszünk néhány szép almát, és először a magháztól megválva szépen felszeleteljük. Az első trükk, hogy először is egy pálcikára szúrva citromos vízbe mártjuk – így nem fog megbarnulni, és sokkal gusztább lesz a falatka.
Ha ez megvan, nincs más dolgunk, mint sűrű, édes, olvasztott karamellbe mártani, és itt jön a legjobb rész – meghempergethetjük bármiben, amiben csak szeretnénk, jöhet a kókuszchips, pisztácia, mogyoró és mandula ropogós kavalkádja.
De érdemes megnézni ezt a videót, itt látszik is, mennyire jól néz ki!