Különösen könnyű használni az eleve sütőlapra tekert változatot, mert ilyenkor még a nyújtással sem kell bajlódnunk. Nem kell hozzá se gyúródeszka, se nyújtófa, úgy, ahogy van, tehetjük is kisimítva a tepsire. Tekerhetünk bele virslit, kerülhet rá sütőtöktől kezdve a pesztón keresztül a paradicsomig szinte minden – így finom sós ételeket, falatkákat készíthetünk. Ha pedig inkább édes ízekre vágyunk, akkor jöhet a túró, csoki, gyümölcsök, krémek: tévedni szinte lehetetlen!
Ez a mai desszert egy egyszerű, de mégis kicsit különleges édesség, amit akár az ünnepek alatt is el lehet készíteni. A levelestészta-lapot ezúttal kisebb darabokra vágjuk (mi háromszögre, de lehetne akár kör vagy téglalap is), és megforgatjuk vaníliás cukorban, majd serpenyőben sütjük meg, míg szépen megpirul mindkét oldala. Jól bele kell nyomkodni a cukorba, hogy ne peregjen le róla, sütés közben pedig figyelni kell, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Ha elkészült, kicsit hagyjuk hűlni, ekkor kicsit meg is dermed, így még ropogósabb lesz, és a fagyi sem olvad el rajta azonnal.
Mi most vaníliafagyival tálaltuk, de jól illik hozzá a csokifagyi, vagy akár a pisztáciás, sztracsatellás ízvilág is. Érdemes meglocsolni egy kis (felmelegített) gyümölcsdarabos lekvárral, esetleg csokoládé-vagy karamellszósszal.
Elkészítési idő: 30-40 perc
Hozzávalók kb. 4-6 adaghoz
- 1 db Dr. Oetker Leveles tészta
- 4 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 4-6 gombóc vaníliafagylalt
- néhány evőkanál gyümölcsdarabos lekvár
- fél doboz Dr. Oetker Csokoládé Zebra Roletti