Palacsinta sós verzióban lazaccal és újhagymával

nlc | 2016. November 18.
Tudjuk, hogy a palacsintát mind édes finomságként ismerjük, de készülhet sós változatban is – így még akár vacsorának vagy könnyű ebédnek is kiváló. Most egy isteni lazacos-újhagymás receptet mutatunk!

Nem fogod megbánni, ha ezúttal sósan készíted a palacsintát – erre a verzióra lekvár és kakaói helyett újhagyma és isteni füstölt lazac kerül, így akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiváló fogás!

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1. Vajazzunk ki egy serpenyőt, amit a sütőbe is tehetünk, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra – benne a serpenyővel!

2. Mossuk meg az újhagymákat, vágjuk le a fehér végét és szeljük fel őket vékonyan hosszában!

3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a tejet és a tojásokat, majd adjuk hozzá a sót és a lisztet, és kavargassuk, míg egyenletes, sima tésztát nem kapunk!

4. Ha a sütő elérte a kívánt hőmérsékletet, vegyük ki a serpenyőt, egyengessük el benne az olvadt vajat, majd öntsük rá a tésztát, és tegyük vissza a sütőbe 20 percre!

5. A tűzhelyen egy serpenyőben hevítsük olívaolajat, dobjuk bele a hagymát, és 10 perc alatt süssük puhára!

6. Vegyük ki a serpenyőt, gyorsan szórjuk meg reszelt sajttal a “palacsintát”, majd jöhet rá a sült újhagyma és a füstölt lazacszeletek is. Friss kaporral megszórva tálaljuk!

GreenHealthCooking

Exit mobile version