Gasztro

Fantasztikusan finom gluténmentes palacsinta

Egy régi kedvenc gluténmentes verzióban újragondolva! És leszögezzük, ettől egyáltalán nem lett kevésbé finom!

A palacsinta soha nem lehet annyira jó, mint ahogy a nagyi csinálta annak idején, de később mindannyian próbáljuk felidézni az élményt ezzel a testet-lelket átmelengető finomsággal. De ha nem kell mellé a lelkifurdalás, készítsük el ezt a gluténmentes amerikaipalacsinta-verziót – mandulaliszttel!

Hozzávalók:

  • 4 csésze mandulaliszt
  • 1/3 csésze cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 és fél teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál sózatlan vaj – olvasztva
Fantasztikusan finom gluténmentes palacsinta 

Elkészítés:

1. Egy nagy edényben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fűszereket és a sütőport!

2. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vajat és keverjük össze!

3. A tojásos keveréket adjuk a lisztes keverékhez, míg egyenletes masszát nem kapunk!

4. Egy serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, és süssük ki a palacsintákat! Ne felejtsük el, hogy az amerikai palacsinta kisebb és vastagabb, mint a hazai változat!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top