Garnélarákos kosárkák, a tökéletes ünnepi vendégváró falatok

nlc | 2016. November 22.
Kápráztasd el a vendégeidet már a nulladik fogással, azaz a vendégváró falatokkal!

Az első benyomás jelentőségéről órákat lehetne értekezni – annyi biztos, hogy egy vendégség esetében is ugyanolyan fontos, mint bármilyen más élethelyzetben. Lefordítva: egy ütős vendégváró harapnivalóval (és persze aperitiffel) megalapozhatod az egész este hangulatát! Most mutatunk egy olyan elő-előételt, amire már ránézni is öröm, beleharapni pedig igazi ízorgiát jelent!

Garnélarákos kosárkák

Hozzávalók:

12 főre (24 kosárkához)

Az avokádós salsához:

Elkészítés:

  1. A tortillalapok mindkét oldalát kend meg vajjal. Helyezd őket egymásra és vágd fel őket negyedekbe. 
  2. A negyedekkel bélelj ki egy muffinformát, majd tedd 190 fokos sütőbe 10 percre.
  3. A rákokat tedd egy tálba és add hozzá az összes fűszert. Keverd össze alaposan. Ezután hevíts egy kis olajat egy serpenyőben és süsd ki a rákocskákat. Mindkét oldalukat körülbelül 8-8 percig hagyd sülni.
  4. Készítsd el a salsát: kockázd apróra az avokádót, a paradicsomot, a hagymát és a paprikát, valamint. a koriandert is aprítsd fel. Ezután alaposan keverd össze őket, majd sózd, borsozd.
  5. A ropogósra sült kosára aljába tégy egy evőkanálnyit a salsából, helyezz rá egy garnélát, majd díszítsd egy kis tejföllel! Jó étvágyat!

Forrás: Tasty

Exit mobile version