Az első benyomás jelentőségéről órákat lehetne értekezni – annyi biztos, hogy egy vendégség esetében is ugyanolyan fontos, mint bármilyen más élethelyzetben. Lefordítva: egy ütős vendégváró harapnivalóval (és persze aperitiffel) megalapozhatod az egész este hangulatát! Most mutatunk egy olyan elő-előételt, amire már ránézni is öröm, beleharapni pedig igazi ízorgiát jelent!
Garnélarákos kosárkák
Hozzávalók:
12 főre (24 kosárkához)
- 6 darab kisebb tortilla
- 2 ek. olvasztott vaj
- 450 g garnélarák
- fél tk. só
- fél tk. bors
- 1 tk. római kömény
- 1 tk. paprika
- fél tk. chili por
- 1/4 tk. cayenne bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. limelé
Az avokádós salsához:
- 2 avokádó
- 1 paradicsom
- 1 lila hagyma
- 1/4 csésze jalapeno paprika
- 1/4 csésze koriander
- fél tk. só
- fél tk. bors
Elkészítés:
- A tortillalapok mindkét oldalát kend meg vajjal. Helyezd őket egymásra és vágd fel őket negyedekbe.
- A negyedekkel bélelj ki egy muffinformát, majd tedd 190 fokos sütőbe 10 percre.
- A rákokat tedd egy tálba és add hozzá az összes fűszert. Keverd össze alaposan. Ezután hevíts egy kis olajat egy serpenyőben és süsd ki a rákocskákat. Mindkét oldalukat körülbelül 8-8 percig hagyd sülni.
- Készítsd el a salsát: kockázd apróra az avokádót, a paradicsomot, a hagymát és a paprikát, valamint. a koriandert is aprítsd fel. Ezután alaposan keverd össze őket, majd sózd, borsozd.
- A ropogósra sült kosára aljába tégy egy evőkanálnyit a salsából, helyezz rá egy garnélát, majd díszítsd egy kis tejföllel! Jó étvágyat!
Forrás: Tasty