Az almás pite isteni édesség, így nem csoda, hogy azok is szeretnék élvezni az ízeit, akik nem fogyasztanak tejtermékeket. Ha te magad nem követed a vegán étrendet, akkor se ijesszen meg a “vegán” címke: ez a kókuszos-almás pite ugyanis bárki ízlésének tökéletesen megfelel, és semmiben sem marad el a hagyományos almáspitétől, sőt! Ha diétázol is jó választás, hiszen egy szeletben csaknem 100 kalóriával kevesebb található, mint a vajjal készült almás pitében.
Vegán almás pite
Hozzávalók:
A morzsához:
- fél csésze mandula
- fél csésze zabpehely
- 3/4 csésze teljes kiőrlésű fehér liszt
- 2 ek kókuszreszelék
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 2 ek juharszirup vagy méz
A töltelékhez:
- 4 alma meghámozva, vékonyra szelve
- 1 tk cukor
- 1 tk fahéj
- fél tk szerecsendió
A feltéthez:
- 3/4 csésze zabpehely
- 1/4 csésze teljes kiőrlésű fehér liszt
- 2 ek kókuszreszelék
- fél csésze barna cukor
- 1 tk fahéj
- fél tk só
- 4 ek növényi vaj (lehet pl. kókusz, mogyoró)
Elkészítés:
- A mandulát, a zabpelyhet és a lisztet őröld por állagúvá aprítógépben. Add hozzá a kókuszreszeléket, a kókuszolajat és a mézet. Keverd sima masszává, majd oszlasd el egy tortaforma aljában.
- Az almaszeleteket keverd össze egy tálban a cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval. Öntsd a morzsás alapra.
- A feltét hozzávalóit is alaposan keverd össze, majd egyenlően szórd a pitére.
- 175 fokos sütőben 60 percig süsd. Jó étvágyat!
Forrás: Popsugar