Így kell fognod a borospoharat, ha nem akarod tönkretenni a bort

nlc | 2016. November 23.
Azt hitted, tök mindegy, hogy fogod a borospoharat, ameddig ott van a kezedben? Tévedtél!

Vannak, akik határozottan megragadják a borospoharat az öblös részénél, vannak, akik előkelően összecsippentik a szárát, és vannak, akik eleve ki sem töltik poharakba.

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a minőségi bor fogyasztásának több szabálya van, mint egy baseballmeccsnek, például figyelni kell a bor hőmérsékletére, arra, hogy szellőzzön, és még ki tudja, mire. 

 

Épp ezért akkor sem járunk jól, ha teljes kezünkkel, határozottan megmarkoljuk a borospoharat. Így ugyanis rengeteget adunk le testhőnkből, az pedig elronthatja a bor hőmérsékletét – a hűtött fehéret és a szobahőmérsékleten tartott vöröset is ihatatlanságig melegítheti.

A legjobb, ha a pohár aljához közel fogjuk a szárat, csak ujjaink végeivel, ügyesen egyensúlyozva a poharat ebben a nem túl biztos pozícióban.

PureWow

Exit mobile version