Elkészítése során arra kell csak figyelni, hogy a massza ne ragadjon, ezért érdemes fokozatosan hozzáadni a darált kekszet, és addig adagolni, míg teljesen össze nem áll a massza. Be lehet tenni hűtőbe egy kicsit dermedni, de nem muszáj, akár azonnal is formázható.
Természetesen nemcsak vaníliával és mézeskalácsfűszerrel ízesíthetjük, kerülhet bele őrölt fahéj, kardamom vagy őrölt gyömbér, de adhatunk hozzá akár (bio)narancs- vagy biocitromhéjat is. Kicsit kompenzálja a sűrített tej édességét, ha adunk hozzá egy kis holland (cukrozatlan) kakaóport, érdemes ezt a verziót is kipróbálni.
Meghempergethetjük kakaós vagy színes tortadarában, finom mézeskalács-fűszeres porcukorral, de akár olvasztott csokoládéval is meglocsolhatjuk.
Bonbonkapszlikba ültetve és egy szép dobozba csomagolva kiváló gasztroajándék lehet belőle. Hűtőben pár napig eláll, így akár néhány nappal korábban is elkészíthető ajándék.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók kb. 20-22 db-hoz:
- 20 dkg (cukrozott) sűrített tej
- 14-15 dkg darált háztartási keksz
- 1 db Dr. Oetker Bourbon Vaníliarúd
- 1 mokkáskanál mézeskalácsfűszer
A hempergetéshez:
- Dr. Oetker Tortadara kakaós vagy
- 2 evőkanál porcukor 1 teáskanál mézeskalácsfűszerrel elkeverve