A jó hír, hogy dagasztanod egyáltalán nem kell: ez a csavart kenyér ugyanis valójában leveles tésztából készül, így szuperegyszerűen elkészíthető. Ha feldobnád a hétvégi reggelit, készítsd el te is – a család minden tagja oda lesz érte!
Áfonyás-krémsajtos csavart kenyér
Hozzávalók:
5 főre
- fél csésze narancslé
- 1/4 csésze aszalt áfonya
- 110 g krémsajt
- 1/4 csésze cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 1 lap leveles tészta
- 1 tojás
- mandulaszeletek
- a mázhoz: fél csésze porcukor, 1 ek víz
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt. A narancslevet 30 másodpercre tedd be a mikróba.
- Az aszalt áfonyát dobd a narancslébe és hagyd ázni 10 percen át.
- A krémsajtot, a cukrot és a vaníliát keverd össze egyenletes állagúra.
- Egy sütőpapírral borított tepsin terítsd ki a leveles tésztát. A közepébe kend bele a krémet, majd szórd rá az áfonyákat! Ezután, a fenti videón látható módon hajtogasd össze a tésztát.
- Kend meg a tetejét a felvert tojással, szórd rá a mandulaszeleteket és süsd 25 percig!
- Még melegen locsold rá a cukormázat. Jó étvágyat!