Ha kimérjük az alapanyagokat, akkor az egészen kicsiket is bevonhatjuk a gesztenyegolyó elkészítésébe. Ügyesen össze tudják gyúrni a masszát, és a gombócozást is nagyon szokták élvezni a gyerekek, különösen ha egy-két potyafalat is jut közben nekik.
Ez a gesztenyegolyó most baracklekvárral készült, de helyettesíthetjük narancs- vagy málnalekvárral is, a keksz helyett pedig használhatunk darált mandulát. Kerülhet a közepébe meggy, és ha csak felnőtteknek készül, akkor adhatunk hozzá egy pici rumaromát is.
A bevonat szintén többféle lehet: meghempergethetjük cukrozatlan kakaóporban vagy tortadarában is. Utóbbi esetben érdemes a tenyerünket bekenni egy kis lekvárral, és úgy formázni a gombócokat, mert így sokkal jobban tapad majd rajtuk a tortadara. A csokibevonatos gesztenyegolyókhoz meg kell olvasztani a tortabevonót, majd két kiskanál segítségével megmártani benne a hűtőből kivett gombócokat. Bevonhatjuk az egész gombócot, de ha csak félig mártjuk meg a csokiban, akkor a valódi gesztenyéhez hasonló lesz a mintája. Sütőpapíros tálcára kell tenni a megmártott gombócokat, és hűtőbe tenni, míg megdermednek.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg cukrozott gesztenyemassza
- 5 dkg darált háztartási keksz
- 1 evőkanál baracklekvár
A bevonáshoz:
- Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
- Dr. Oetker Tortadara kakaós
- Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez