A zabkása az egyik legnépszerűbb fogyókúrás reggeli, ám ne felejtsük el, hogy a szénhidráttartalma meglehetősen magas, így aki ezt az értéket szeretné csökkenteni, annak vigyáznia kell vele. De megsúgjuk, hogy mennyei reggeli kását, nem csak zabból készíthetsz: próbáld ki, milyen karfiolból! Tudjuk, szokatlanul hangzik, de hidd el, a végeredmény magáért beszél majd, nemcsak az alacsony szénhidráttartalma, hanem az íze miatt is!
Reggeli kása karfiolból
Hozzávalók:
- 2 csésze karfiolvirág
- egy fél banán
- 1 csésze édesítetlen szójatej
- fél ek. mandulavaj
- 2 tk. juharszirup
- 1 tk. fahéj
- 1/8 tk. só
- fél tk. vanília kivonat
- pár szem eper
- pár szelet körte
- 1 ek. mandula
Elkészítés:
- A karfiolt tedd aprítógépbe, és pürésítsd. Add hozzá a banánt és addig keverd, amíg össze nem áll!
- A karfiolos-banános pürét tedd egy lábosba, öntsd fel a szójatejjel, add hozzá a mandulavajat, a juharszirupot, a fahéjat, a vaníliát és a sót is.
- 12-15 percig főzd közepes láng felett.
- Tálald eperrel, körtével, mandulával vagy más gyümölcsökkel és magfélékkel, ízlés szerint!