Villants ezzel az egészséges és laktató fogással: tacóval és pulykával töltött paprika

nlc | 2016. November 29.
Ez a mexikói ihletésű töltött paprika nemcsak ízletes, de egy igazi tápanyagbomba is, amitől tuti órákig jóllakott maradsz!

Ha a téli hidegben nem kívánod annyira a salátát mint köretet, a töltött zöldségek lesznek a legjobb barátaid: egyszerre megkapod tőlük a zöldség és a hús betevőd, miközben meleg étellel csillapítod az étvágyad. Ez a mexikói ihletésű, tacós-pulykás töltelékkel megbolondított kaliforniai paprika csak első hallásra tűnik extrának – az elkészítése valójában szuperegyszerű, így bármikor összedobhatod.

Tacóval és pulykával töltött kaliforniai paprika

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1.  200 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy éles késsel vágd le a paprikák sapkáját, valamint szedd ki a közepüket. Tedd őket félre.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, pirítsd meg rajta a hagymát. Add hozzá a fűszereket, valamint a fokhagymát. Ha kellemes illata és enyhén barnás színe lett, add hozzá a húst is. Keverd alaposan össze.
  3. Ezután add hozzá a lecsepegtetett babot és kukoricát, majd jöhet a salsa szósz is. Kevergesd egy kicsit, hogy összeálljon, majd töltsd meg vele a paprikákat.
  4. A megtöltött paprikákra tedd vissza a tetejüket, majd 30 percig süsd őket!
  5. Ismét szedd le a sapkájukat, de csak annyinak, hogy megkend a tetejüket egy kis avokádókrémmel, majd tedd is vissza rájuk. Már tálalhatod is!

 

Goodful

Exit mobile version