A leggazdagabb thai leves édesburgonyával és lencsével

nlc | 2016. December 01.
A téli hónapokban semmi nem eshet jobban egy átforrósító levesnél – próbáld ki ezt a gazdag és pikáns thai különlegességet!

Ha kísérletező kedvünkben vagyunk, és a pikánsabb, szokatlanabb ízektől sem riadunk vissza, muszáj kipróbálnunk ezt a laktató thai levest – és nyugi, nem megy rá a fél nap: kevesebb, mint egy óra alatt elkészül.

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1. Hevítsünk olajat egy nagyobb fazékban és pirítsuk üvegesre a hagymát 5-8 perc alatt, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a vörös curryt is.

2. Öntsük fel a hagymákat az alaplével, dobáljuk bele az édesburgonyát, a lencsét és a paradicsomokat. Forraljuk fel és főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak – nagyjából 20 percig.

3. Tegyük kis lángra, és keverjük bele a kókusztejet! Ízesítsük sóval, borssal és korianderrel ízlés szerint!

FromAChefsKithcen

Exit mobile version