Annyi nehéz döntés elé állít minket az élet: miért őrlődjünk még két mennyei desszert között is? Ha a répatortát és a sajttortát is megkívántad, nem kell kétféle torta sütésének nekiveselkedned! Most megnézheted, hogyan készül a répatortás sajttorta!
Répatortás sajttorta
Hozzávalók:
A répatortás részhez:
- 2-3 répa
- 1 és 1/4 csésze liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1/4 tk. só
- 1 tk. fahéj
- 1 késhegynyi szerecsendió
- fél csésze repceolaj
- 2/3 csésze porcukor
- 1/3 csésze barna cukor
- 2 tojás
- 1 tk. vaníliakivonat
A sajttortás részhez:
- 450 g krémsajt
- 2/3 csésze porcukor
- 2 tojás
- 1 tk. vanília kivonat
- fél csésze tejföl
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt. Kenj ki egy kisebb tortaformát vajjal.
- Kezdd a répatortával: reszeld le a répákat, tedd őket félre.
- A tojásokat verd fel porcukorral és a barnacukorral. Add hozzá az olajat és vaníliát, keverd el. Add hozzá a répatorta többi hozzávalóját is. Keverd el, tedd félre.
- A sajttortás részhez: robotgéppel keverd simára a krémsajtot a cukorral. Egyenként keverd hozzá a tojásokat, majd add hozzá a többi összetevőt.
- Az előkészített tortaformába először pakold bele a répatortás mix 3/4-ét, majd erre a sajttorta felét. Addig rétegezd így, amíg el nem fogy.
- 45 percre tedd a sütőbe, majd 1 órán át hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután legalább 4 órára tedd hűtőbe, de maradhat egy éjszakára is. Jó étvágyat!