Könnyed joghurtos mini sajttortácskák

nlc | 2016. December 02.
A klasszikus sajttorta kicsit fellazítva: a titok a krémes görög joghurt!

Az isteni sajttorta gyors és könnyedebb változata: apró falatkák mennyeien krémes joghurttal ropogós kekszalapon – a tetejére pedig mehet a kedvenc gyümölcsünk!

 

Hozzávalók:

Az alaphoz:

A krémhez:

Díszítéshez:

Elkészítés:

1. Készítsük el az alapot: A Graham-kekszet őröljük apró darabokra, keverjük el a csipet sóval, majd ha már elég finom az állaga, adjuk hozzá az olvadt vajat is. Egy muffinformát vajazzunk ki, és az aljába nyomkodjuk bele a kekszes keveréket, hogy mindegyik fenekén egyenletes réteget képezzen! Süssük 4-5 percig 200 fokon, majd vegyük ki!

2. Készítsük el a krémet: robotgép, vagy kezünk segítségével keverjük el a hozzávalókat, míg homogén krémet kapunk. Ha kész a krém, halmozzuk őket az előre megsült és kihűlt kekszrétegek tetejére!

3. A kész tortácskákat tegyük legalább 30 percre hűtőbe. Tálaláskor díszítsük gránátalmamagokkal!

PureWow

Exit mobile version