Az isteni sajttorta gyors és könnyedebb változata: apró falatkák mennyeien krémes joghurttal ropogós kekszalapon – a tetejére pedig mehet a kedvenc gyümölcsünk!
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 18 Graham-keksz
- 1 csipet só
- 4 evőkanál sózatlan vaj olvasztva
A krémhez:
- 2 doboz görög joghurt
- 1 csésze cukor
- 3 tojás
- 220 gramm krémsajt (mondjuk mascarpone) szobahőmérsékleten
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
Díszítéshez:
- 1,5 csésze gránátalmamag
Elkészítés:
1. Készítsük el az alapot: A Graham-kekszet őröljük apró darabokra, keverjük el a csipet sóval, majd ha már elég finom az állaga, adjuk hozzá az olvadt vajat is. Egy muffinformát vajazzunk ki, és az aljába nyomkodjuk bele a kekszes keveréket, hogy mindegyik fenekén egyenletes réteget képezzen! Süssük 4-5 percig 200 fokon, majd vegyük ki!
2. Készítsük el a krémet: robotgép, vagy kezünk segítségével keverjük el a hozzávalókat, míg homogén krémet kapunk. Ha kész a krém, halmozzuk őket az előre megsült és kihűlt kekszrétegek tetejére!
3. A kész tortácskákat tegyük legalább 30 percre hűtőbe. Tálaláskor díszítsük gránátalmamagokkal!