A tányéron már karácsony van!! Jobbnál jobb tippek karácsonyfa- és hóemberállításhoz

nlc | 2016. December 05.
A karácsonyfa-állításra még várni kell, és lehet, hogy az első idei hóemberre is, de ettől még a tányérra nyugodtan varázsolhatunk hóembert és karácsonyfát. Jobbnál jobb tippeket hoztunk – nemcsak gyerekeknek!

Kezdjük a karácsonyfával! Itt van máris egy gyönyörű példány, ami két réteg leveles tésztából készül, melyeket pesztóval ragasztunk össze – ez adja a zöld színt. A háromszög alakúra vágott tésztát két oldalán bevagdossuk, és a tésztacsíkokat megcsavarjuk, így lesz szép a fa lombja, majd tojással lekenve megsütjük, és kis kaliforniaipaprika-darabkákkal díszítjük.

Készülhet karácsonyfa mézeskalácsból vagy kekszből is. Különböző méretű csillagokat kell sütni úgy, hogy közepüket egy szívószállal még sütés előtt kilyukasztjuk, majd ha kihűlt, és a díszítés is elkészült, akkor egy szívószálra vagy direkt erre a célra készített állványra húzzuk a csillagokat. Gyönyörű asztali dísz lesz belőle.

Sajttálból is lehet karácsonyfa, csak egy kis kreativitás kell hozzá. Különféle sajtokból egyforma kockákat kell vágni, és hozzájuk ízben illő gyümölcsökkel gyönyörű karácsonyfát készíthetünk. Csúcsdíszt egy vékony szelet sajtból kekszkiszúróval tudunk szaggatni.

 

Magvak rajongói komplett nassolnivaló kollekciójából is formázhatunk szép karácsonyfát. Szépen sorba kell rendezni a diót, mogyorót, kesudiót, mandulát, fenyőmagot, és már kész is a dekorációnak is tökéletes mag-karácsonyfa.

Hóembert is sokféleképpen készíthetünk, szinte bármiből, ami fehér, és kör vagy gömb alakúvá alakítható. Ilyen például a házi kókuszos gombóc, amiből három különböző méretű gombócot kell egymásra ültetni, majd csokilencséből és marcipánból/papírból készíthetjük el a gombokat és egyéb kiegészítőket.

Tovább a teljes cikkhez >>>

 

Exit mobile version