Tiramisus csokimousse: a desszert, amivel nem lőhetsz mellé

nlc | 2016. December 05.
Két klasszikus desszert, ha találkozik.

Két olyan desszertklasszikus, mint a tiramisu és a csokimousse frigye, kizárt, hogy rosszul sülne el! Mindkét édesség hihetetlenül népszerű, így nem valószínű, hogy bárki visszautasítana egy ilyen édességhibridet! Ráadásul ez a desszert nem csak mennyei finom, de szuperelegáns is: így akár a karácsonyi menü végére is beillesztheted.

Tiramisus csokimousse

Hozzávalók:

8 adaghoz

A feltéthez:

Elkészítés:

  1. Törd össze a kekszeket morzsássá, majd tedd félre.
  2. A kávét, a rumot és a zselaint keverd össze. Hagyd állni 2 percig, ezután öntsd rá a forrásban lévő vizet.
  3.  Egy nagy tálban keverd össze a cukrot és a kakaót. Öntsd bele a tejszínt és a vaníliát, majd robotgéppel keverd habosra. Add hozzá a kávés zselatinos keveréket is, és verd kemény habbá.
  4. Egy pohár aljába tégy egy evőkanálnyit a kekszmorzsából, majd töltsd tele a csokis kávés habbal! Tedd hűtőbe 30 percre.
  5. Ezalatt készítsd el a tejszínhabot: verd fel a tejszínt először önmagában, majd folytasd a mascarponéval és a porcukorral együtt! 
  6. A pohár tetejére púpozz a tejszínhabból, és szórj rá egy kis kakaót is! Jó étvágyat!

Tasty

Exit mobile version