A sajttorta örök klasszikus, de tény, hogy nem túl gyakran áll neki az ember megsütni egy egész tortát csak úgy, minden ok nélkül. De ezekhez a tüneményes mini sajttortákhoz még apropó sem kell: frissek, gyümölcsösek, hamar megvannak, és egyébként is úgy néznek ki, mintha egy profi cukrászműhelyből kerültek volna ki!
Hozzávalók:
(12 darabhoz)
A tésztához:
- 18 db zabkeksz apróra törve
- 1 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál olvasztott vaj
A krémhez:
- 350 gramm krémsajt (mondjuk mascarpone)
- 3/4 csésze kristálycukor
- 1 evőkanál kukoricaszirup
- 2 nagy tojás
- 3 evőkanál zsíros tejszín
- 2 teáskanál citromlé
- egy csipet só
A gyümölcsös tetőhöz:
- 1 csésze fagyasztott erdei gyümölcs
- 2 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
1. A gyümölcspüréhez közepes lángon főzzük össze a cukrot a gyümölccsel, míg a gyümölcs puha lesz, és szirupos levet ereszt. Ha kész, csöpögtessük le egy szűrő segítségével.
2. A tésztához a kekszet törjük finomra, és keverjük bele a cukrot (ha lehet, robotgéppel aprítsuk még finomabbra). Keverjük bele az olvasztott vajat, majd a kész masszát egy kikent muffinforma aljába nyomkodjuk bele, hogy egyenletes réteget képezzen.
3. A krémhez keverd össze a krémsajtot a cukrot és a kukoricaszirupot, majd fokozatosan add a keverékhez a tojásokat, végül a tejszínt, a citromlevet, majd a sót. Keverd össze, hogy egyenletes krémet kapj!
4. Végül töltsd a krémet a tésztára, a tetejére kanalazz egy kanállal a gyümölcsös püréből, és egy fogpiszkálóval kicsit kavard meg a márványos hatásért. Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük!