Vegán hamburger csicseriborsóból

nlc | 2016. December 14.
Bár a hamburgert tipikus egészségtelen gyorskajaként tartjuk számon, igenis lehet egészséges, sőt még vegán is. A titok, hogy a húspogácsa itt a humusz alapjául is szolgáló csicseriborsóból készül!

A vegánoknak sem kell semmiről lemondaniuk, elég egy kicsit “csalni”, és újratervezni néhány ismert és szeretett fogást. Hamburgerhús helyett például készítsünk csicseriborsóból pogácsát, aztán mehet ugyanúgy a sok roppanós zöldség, a puha buci és a krémes szószok – így bűnözés nélkül élvezhetjük a (többé-kevésbé) ismerős ízeket!

 

Hozzávalók:

A pogácsához:

A burger összeállításához:

Elkészítés:

1. Robotgépben dolgozzuk össze a csicseriborsót a hagymákkal, a szezámmaggal és a fűszerekkel. Ha kész, üssük bele a tojást és keverjük bele a zsemlemorzsát is – kevergessük, míg formázható masszát kapunk.

2. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A csicseriborsós masszából formázzunk négy lapos pogácsát, és tegyük őket a tepsibe. 15-17 perc alatt süssük őket aranybarnára!

3. A félbevágott zsemle egyik felét kenjük meg szószunkkal, majd helyezzük rá a csicseripogácsát. Tegyünk rá paradicsomot, rukkolát vagy bármit, amit csak szeretnénk, és fogyasszuk egészséggel!

PureWow

Exit mobile version