Erre a napsárga krémlevesre már csak ránézni is öröm! Ha pedig belekóstolsz, tested-lelked átjárja majd a boldogság, még a legborongósabb téli napokon is! A répa és a gyömbér szuperegészséges hozzávalók, a kókusztej pedig az isteni krémes állagról gondoskodik. A levesbe még egy kis chiamag is került, hogy még táplálóbb legyen. Íme, a recept:
Gyömbéres-kókuszos répakrémleves
Hozzávalók:
- 1 konzerv (400 ml) kókusztej
- 1 közepes fej hagyma felaprítva
- 3/4 tk. tengeri só
- 2 tk. frissen reszelt gyömbér
- 2 tk. currypaszta
- 1 gerezd fokhagyma felaprítva
- 300 g bébirépa, felekbe vágva
- 2 és 3/4 csésze zöldségleves-alaplé
- 2 ek. lime-lé
- friss korianderlevél
- 1/4 csésze és 1 ek. chiamag
Elkészítés:
- Közepes láng fölött melegítsd fel a kókusztej 1/3-át. Add hozzá a sót és hagymát. Kb. 5 percig kevergesd, amíg a hagyma megpuhul, majd add hozzá a gyömbért, a curryt, a fokhagymát, és főzd további kevergetés mellett 1 percig!
- Tedd bele a megmosott répadarabokat, az alaplevet és a lime levét! A korianderleveleket is ekkor keverd bele, valamint a maradék kókusztejet is. Forrald fel, majd 30 percig fedő alatt hagyd főni közepes lángon. Ezután távolítsd el belőle a koriandert, és öntsd át egy turmixgépbe. Turmixold pürésre!
- A pürés levest öntsd vissza egy lábosba, és alacsony lángra kapcsolj alatta. Add hozzá az 1/4 csésze chiamagot és 20 percig kevergetés mellett főzd tovább! Ha túl sűrűnek ítéled, önts hozzá még egy kis alaplevet.
- Tálald melegen, egy evőkanál chiamaggal és pár korianderlevéllel! Jó étvágyat!