Hétvégi menü, amit mézeskalácssütés mellett is elkészíthetsz

nlc | 2016. December 18.
Eljött az ünnepek előtti utolsó hétvége, lázasan készülődünk: a fa már megvan, pár ajándék még hiányzik és pont erre a hétvégére ütemeztük az óriási adag mézeskalács megsütését is, így olyan hétvégi menüt hoztunk, ami még ebbe a sűrű programba is belefér.

 A ráérős hétvégi menüket nem az ilyen hétvégékre találták ki, most gyors menüre van szükség, aminek az elkészítésére nem megy rá az egész délelőttünk. 

Burgonyakrémleves baconnel

Hozzávalók 4 személyre:

  • jó pár csipet só
  • 15 dkg bacon
  • ízlés szerint bors
  • 1 db babérlevél
  • 80 dkg burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg gouda
Kategórialeves
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A bacont csíkozzuk fel, egy lábasban süssük piros-ropogósra. Szedjük ki egy szűrőkanállal, a visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Pirítsuk át, majd öntsük fel 6 dl vízzel. Főzzük puhára a burgonyát, majd a babérlevelet kivéve botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a tejszínt, a reszelt sajtot, sót és borsot. Forraljunk egyet rajta, szórjuk bele a ropogós bacont, majd a kivájt cipóban tálaljuk.

 

 

Vajas-citromos bundában sült hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • bundázáshoz liszt
  • tengeri só
  • 12 dkg vaj
  • 8 szelet pulyka- vagy csirkemell
  • 2 darab citrom
  • fehérbors
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A hússzeleteket besózzuk, fehér borssal fűszerezzük. A vaj felét felolvasztjuk, összekeverjük a megmosott citromok lereszelt héjával és kifacsart levével. A hússzeleteket megmártjuk a citrusos vajban, majd lisztbe forgatjuk őket.

Egyenlő arányban melegítünk vajat és olajat egy serpenyőben, épp hogy legyen egy kevés zsiradék az alján. A hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Extra szűz olívaolajjal és citromlével ízesített zöldsaláta illik hozzá a legjobban.

 

Sonkás-sajtos melegszendvics

Hozzávalók:

  • kenéshez vaj
  • 1-2 karika lila hagyma
  • pár szelet kenyér
  • pár szelet gouda
  • 1-2 szelet fekete erdei sonka
  • pár szelet füstölt sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kenyérszeletek mindkét oldalát megkenjük vajjal. Mindkét szeletre helyezünk 1-1 kisebb szelet sonkát, néhány karika lila hagymát és pár vékony szelet gouda sajtot. Füstölt sajtot reszelünk rá és összefordítjuk, majd szendvicssütőben megsütjük.

 

Még több tipp a hétvégi menühöz:

Exit mobile version