9 szuper gasztroajándék, amit még akár most is elkészíthetsz

nlc | 2016. December 19.
Ha idén szeretnél saját készítésű ajándékokkal kedveskedni szeretteidnek, akkor érdemes a konyhában kezdeni az alkotást. Jobbnál jobb gasztroajándékokat hoztunk.

Pálcikás forrócsoki

A csokival melléfogni nem lehet. A pálcikás forrócsokihoz elég megolvasztani egy kis étcsokoládét, bonbonforma mélyedéseibe csorgatni, beleállítani egy spatulát vagy szívószálat, megdermeszteni, és már kész is a forrócsoki-pálcika. A megajándékozottnak nincs más dolga, csak 1-1,5 dl forró tejbe állítani a pálcikát, és már kész is a finom forrócsoki.

Házi készítésű lekvárok

Finom téli lekvárokkal is nagy örömet lehet szerezni. Egy jó narancslekvár, fahéjas almalekvár vagy kivilekvár helyes kis üvegbe adagolva tökéletes gasztroajándék.

Habcsók, macaron

Szép – akár karácsonyfadíszként is használható – habcsókokat is adhatunk ajándékba, és a macaron készítésével is meg lehet próbálkozni. Arra kell csak figyelni, hogy olyan legyen a csomagolásuk, hogy ne törjön össze a szép kis aprósütemény.

Csokis-fűszeres magvak

Egy batyunyi karamellizált mogyoró vagy egy dobozka saját készítésű fahéjas-csokis mandula az édesszájúaknak maga lesz a mennyei manna. Ha elég sokat készítünk, akkor a vendégváró falatok mellé is tehetünk egy adagot, morzsa sem fog belőle maradni, annyira finom.

Tovább a teljes cikkhez >>>

 

Exit mobile version