Előre szólunk, ha egyszer elkészíted ezt az ínyenc módon sütött krumplit, el sem fogod tudni képzelni máshogy a sütőben sült burgonyát! A hozzáadott parmezán, fokhagyma és rozmaring garantálják a mennyei ízharmóniát. Íme, a recept:
Parmezános, rozmaringos burgonya a sütőből
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 1 kg burgonya
- 100 g reszelt parmezán
- 3 ek libazsír (vagy növényi olaj)
- 1 tk szárított rozmaring
- 1 ek fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Hámozd meg a krumplikat, és vágd fel őket negyedekbe! Tedd a krumplidarabokat egy nagy tálba, adj hozzájuk 2 evőkanál libazsírt és keverd össze alaposan! Ezután keverd hozzá a rozmaringot, a fokhagymát, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
- Egy tepsire csorgasd rá a maradék libazsírt, és tedd a sütőbe 10 percre! Ha letelt, pakold a tepsire a burgonyát és 1 óráig süsd – 15 percenként fordítva a darabokon.