A holland palacsintában az a legjobb, hogy nem az a papírvékony tészta, mint amit ismerünk, hanem egy kissé ducibb, mégis levegős, könnyed finomság. Elkészíteni pofonegyszerű, az élmény mégis sokkal különlegesebb lesz majd!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 ek. cukor
- 1 csésze zsíros tej
- 1 csésze finomliszt
- 1/2 tk. vaníliakivonat
- egy csipet fahéj
- 6 ek. sózatlan vaj
- lekvár és porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra!
2. Egy nagy edényben keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a tejet, a lisztet, a vaníliát és a fahéjat!
3. Hevítsünk vajat egy serpenyőben! Mikor már elolvadt, oszlassuk el egyenletesen a serpenyőben, öntsük bele a tészát, és azonnal tegyük az egészet a sütőbe!
4. 20-25 perc alatt süssük meg a palacsintát, míg a szélei aranybarnák lesznek! Tálaljuk cukorral és lekvárral, még melegen!