Isteni desszert banánkenyérből és tiramisuból

nlc | 2016. December 28.
A két méltán népszerű desszert, a banánkenyér és a tiramisu találkozásából valami fenomenális édesség születik!

 Szereted a tiramisut, de a babapiskótáért nem vagy oda? Próbáld ki, milyen, ha a híres desszert  alapja banánkenyérből készül! A banánkenyér szaftos textúrája remekül megágyaz a mennyei tiramisukrémnek. Csak egyre vigyázz: a banánkenyér és a tiramisu találkozásából született desszert komoly függőséget okoz!

Banánkenyér-tiramisu

Hozzávalók:

8 adaghoz

A banánkenyeres alaphoz:

A tiramisus krémhez:

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A 4 érett banánt nyomkodd össze egy nagy tálban. Keverd hozzá robotgéppel a vajat, a cukrot, a tojásokat és a vaníliát. 
  3. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát egy szitán keresztül adagold hozzá, majd egy spatulával keverd bele a diót is. Öntsd egy sütőpapírral bélelt formába és süsd 60 percig.
  4. Ha megsült, és kihűlt, szeleteld fel, és a szeletek felét helyezd egy edény aljába. Kend meg őket a kávéval, opcionálisan a likőrrel is.
  5. Verj a cukorból és a tejszínből habot, és kend azt is a kenyérszeletekre.
  6. A banánt karikázd fel és szép sorban pakold a krémre. Erre jöhet még egy réteg banánkenyér majd egy újabb réteg tejszínhab.
  7. Végül szórd meg kakaóval és már készen is vagy!

Tasty

Exit mobile version