Készíts gombás lencsefőzeléket szilveszterre

nlc | 2016. December 29.
Szilveszterkor kötelező lencsefőzeléket enni. Vagy azért, mert hiszel benne, hogy gazdag leszel, vagy csak azért, mert nagyon finom és vétek lenne kihagyni. Okot nem is érdemes keresni rá. Egyszerűen csak el kell készíteni ezt a mennyeien finom gombás lencsefőzeléket szilveszterre.

A gombás lencsefőzelék hozzávalói

Így készül a gombás lencsefőzelék

A lencsét legalább 2-3 órára áztasd vízbe. A gombát alaposan mosd meg, szeleteld. Az olajon kissé pirítsd meg.

A lencsefőzelék elkészítéséhez nagyobb edénybe öntsd a leöblített, kiáztatott lencsét. Öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi. Lassú tűzön forrald fel, add hozzá a babérlevelet, ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a petrezselyemzöldet is.

A lencse nagyjából 25-30 perc alatt megfő. A főzési idő felénél add hozzá a gombát és a vízben alaposan leáztatott spenótot. Ha mélyhűtött spenótot vásároltál, akkor a főzés előtt érdemes kiolvasztani, majd lecsöpögtetni a vizet. Ez esetben a receptben megadott mennyiségnél többet adhatsz a spenótból a lencsefőzelékhez. Félig lefedve, lassú tűzön rotyogtatva főzd puhára a lencsét.

Közben készítsd el a habarást. A tejfölben a lisztet keverd csomómentesre, majd a mustárt is keverd hozzá. A forrásban lévő lencsefőzelékhez keverd a habarást, és néhány percig tovább forralva sűrűsítsd.

A gombás lencsefőzeléket friss, ropogós péksüteménnyel, kenyérrel kínáld szilveszter éjjelén és az új év első napján.

További szilveszteri lencsés receptek az NLCafén

Fotó: Pinterest

 

Exit mobile version