Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Paradicsomos lencsefőzeléket!

Vissza a főzeléket a hétköznapokba! Harminc perc alatt kész van általában, és még a gyomrot sem terheljük meg vele éjszakára. Mai kísérletünk a paradicsomos lencsefőzelék.

Paradicsomos lencsefőzelék pirított sonkával

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. vaj
  • 40 dkg beáztatott lencse
  • 2 ek. olívaolaj
  • negyed citrom leve
  • 2 szál újhagyma
  • 8 dl alaplé
  • 1 kk. mustár
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 2 dl paradicsomlé
  • 15 dkg füstölt sonka

Elkészítése:

A hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre párolom. Ráreszelem a fokhagymát, megszórom a köménnyel, majd hozzákeverem a beáztatott, lecsepegtetett lencsét. Felöntöm az alaplével, beledobom a babért, sózom, borsozom, majd fedő alatt 20-25 percig főzöm. Fele időnél hozzáöntöm a paradicsomlevet és a mustárt, továbbfőzöm. Ha megpuhult, egy merőkanálnyit kiveszek, pürésítem, majd visszaöntöm az alaphoz. Kóstolom, ha kell, sózom. Belefacsarom a citromot, rádobom az aprított petrezselyem felét, és összekeverem. Egy serpenyőt felhevítek, pár csepp olajat öntök rá és elkezdem rajta pirítani a sonkát. Ropogósra, aranysárgára sütöm. A végén hozzáadom a hagymát, és 1 percig együtt kevergetem, tálalásnál a főzelék tetejére halmozom.

Mit főzzek ma vacsirA? Paradicsomos lencsefőzeléket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top