Dobd fel a quinoát fekete babbal, avokádóval és mangóval!

nlc | 2017. Január 02.
Kezdd az új évet egészségesen, és készítsd el ezt a szuperizgalmas, tápláló quinoasalátát!

Az újabb és újabb kajatrendeknek és a gasztroforradalomnak hála, az egészséges étkezés még sosem volt ilyen színes és izgalmas! A diéták alapját még mindig a saláták képezik, ám ezek a saláták egyszerre táplálóak és ínycsiklandóak, tuti nem maradunk éhesek utánuk. Ha szereted a quinoát, és a mexikói ízvilág sem áll távol tőled, imádni fogod a most következő receptet, amit a fekete bab, az avokádó és a mangó dobnak fel.

Quinoasaláta fekete babbal, avokádóval, mangóval

Hozzávalók:

6 főre

Elkészítés:

  1. A megmosott, megszárított quinoát serpenyőben, közepes láng fölött pirítsd át, 5-7 percig. Öntsd rá a vizet, sózd, és forrald fel! Ezután vedd takaréklángra és gyakori kevergetés mellett, nagyjából 15 percig főzd puhára. Hagyd kihűlni, 20 percen át.
  2. Az apróra vágott jalapenót tedd aprítógépbe, öntsd hozzá a római köményt, a lime levét, és egy kis sót. Aprítsd fel, majd tedd hozzá az olajat és a koriandert is, és keverd simára a gépben!
  3. A kaliforniai paprikát, a mangót és az újhagymát aprítsd fel, a babot csepegtesd le, és add őket a quinoához! Keverd hozzá a dresszinget is, és ízlés szerint sózd, borsozd, ha szükséges. Tálald avokádószeletekkel a tetején. Jó étvágyat!

Popsugar

Exit mobile version