A te kedvenc reggelid is a finom és laktató zabkása? Eddig is tudtuk, hogy milyen sokoldalúan elkészíthető, ám az újévre még több tippel szeretnénk segíteni, hogy biztosan ne unj rá erre az egészséges finomságra!
1. Pirítsd meg!
Ha főzés előtt megpirítod a zabpelyhet (esetleg egy kis quinoával összekeverve), izgalmas textúrát és intenzív illatot adhatsz a zabkásádnak, amit aztán ízlés szerint ízesíthetsz.
2. Fele tej, fele víz
Ha eddig csak vízzel, vagy csak tejjel főzted a zabkását, idén próbáld ki fele-fele aránnyal!
3. Van, aki sósan szereti
A zabkását a legtöbbünk édesre ízesíti, pedig sósan készítve, tükörtojással, zöldségekkel megpakolva is isteni reggeli!
4. Habosítsd!
Ha egy tojásfehérjét versz a zabkásába mielőtt levennéd a tűzről, habos, könnyű állagot kapsz, miközben még laktatóbbá teszed a kását – megéri kipróbálni!
5. Tedd még táplálóbbá!
Ha lereszelt cukkinit, vagy pürésített sütőtököt keversz hozzá, még táplálóbbá teheted a zabkásád.