Olasz konyha másképpen: lasagneleves

nlc | 2017. Január 03.
Az olasz konyha egyik legnépszerűbb fogását már biztosan mindenki ismeri, de a lasagne ezúttal kicsit átértelmezve, levesként kerül az asztalra!

A lasagne gazdag ízvilágát élvezheted ebben a tányér levesben, főleg ha elkészíted hozzá az isteni sajtos levesbetétet is  így lesz teljes az olaszos ízbomba! Ha pedig hagyományos lasagnét készítenél, ajánljuk hozzá ezt a receptünket, illetve ezt a vegetáriánus változatot is.

 

Hozzávalók:

A sajtos betéthez:

Elkészítés:

1. Egy nagyobb edényben hevítsünk olívaolajat, és nagyjából 5 perc alatt pirítsuk meg rajta a kolbászt! Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és az oregánót, pirítsuk össze, majd öntsük fel a paradicsompürével!

2. 3-4 perc után adjuk a keverékhez az aszalt paradicsomokat, majd öntsük fel az egészet az alaplével! A hozzávalókat forraljuk össze, majd vegyük le a lángot, és főzzük a levest 30 percig!

3. Adjuk a leveshez a tészát, és főzzük al dentére, de még jobban járhatunk, ha a tésztát külön edényben főzzük ki, és csak később, tálaláskor adjuk a leveshez – így nem fogja felszívni a levet.

4. Egy kis tálban keverjük össze a parmezánt és a ricottát a fűszerekkel – tálaláskor halmozzunk a levesre a sajtos keverékből, és ízesítsük friss bazsalikomlevelekkel!

AFarmgirlsDabbles

Exit mobile version