A lasagne gazdag ízvilágát élvezheted ebben a tányér levesben, főleg ha elkészíted hozzá az isteni sajtos levesbetétet is – így lesz teljes az olaszos ízbomba! Ha pedig hagyományos lasagnét készítenél, ajánljuk hozzá ezt a receptünket, illetve ezt a vegetáriánus változatot is.
Hozzávalók:
- 2 tk. olívaolaj
- fél kiló salsiccia kolbász
- 1 fej vöröshagyma felkockázva
- 4 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
- 2 tk. szárított oregánó
- 2 doboz paradicsompüré
- 1 üveg aszalt paradicsom feldarabolva
- 6 csésze csirkealaplé
- 1/2 csésze friss bazsalikomlevél
- fussili tészta
- só és bors
A sajtos betéthez:
- 220 gramm ricotta sajt
- 1/2 csésze reszelt parmezán
- 1/4 tk. só
- egy csipet bors
Elkészítés:
1. Egy nagyobb edényben hevítsünk olívaolajat, és nagyjából 5 perc alatt pirítsuk meg rajta a kolbászt! Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és az oregánót, pirítsuk össze, majd öntsük fel a paradicsompürével!
2. 3-4 perc után adjuk a keverékhez az aszalt paradicsomokat, majd öntsük fel az egészet az alaplével! A hozzávalókat forraljuk össze, majd vegyük le a lángot, és főzzük a levest 30 percig!
3. Adjuk a leveshez a tészát, és főzzük al dentére, de még jobban járhatunk, ha a tésztát külön edényben főzzük ki, és csak később, tálaláskor adjuk a leveshez – így nem fogja felszívni a levet.
4. Egy kis tálban keverjük össze a parmezánt és a ricottát a fűszerekkel – tálaláskor halmozzunk a levesre a sajtos keverékből, és ízesítsük friss bazsalikomlevelekkel!