Ha te is a palacsintarajongók széles táborát erősíted, biztos akad már pár palacsintasütési trükk a tarsolyodban! Most mutatunk egy olyat, amit lehet, hogy eddig még nem ismertél: ha a palacsintát a sütőbe teszed sülni, mennyei ízekre és textúrára számíthatsz! Íme, a sütőben sült palacsinta receptje, egy kis áfonyával megbolondítva:
Sütőben sült áfonyás palacsinta
Hozzávalók:
- 225 g liszt
- 3 ek. cukor
- 1 tk. sütőpor
- egy csipet só
- 200 ml tej
- 2 ek. olvadt vaj
- 1 tojás
- 100 g áfonya
- 1 tk. cukor
- tejszínhab
- porcukor
- áfonyadzsem
Elkészítés:
- A sütőt melegítsd elő 190 fokra.
- Keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot egy nagy tálban. Egy kisebb tálban keverd össze a tejet, a vajat, és a tojást, majd a két tál tartalmát egymással, amíg sima állagot nem kapsz.
- Egy serpenyőt kenj ki vékonyan vajjal, majd öntsd bele a tésztát, végül pedig szórd rá az áfonyát. 25 percre tedd be sülni a sütőbe.
- Tálald tejszínhabbal, áfonyadzsemmel, porcukorral. Jó étvágyat!