Dobd fel a téli estéket mediterrán hangulatú vacsorával: sült koktélrákos tészta

nlc | 2017. Január 09.
A tomboló mínuszok közé is becsempészheted a nyár ízeit egy isteni, mediterrán hangulatú vacsorával!

A hirtelen beköszöntött farkasordító hidegben, amikor a fagy a csontunkig hatol, még többször idézzük fel a meleg nyári napokat és a nyaralás emlékeit, mint egyébként. Ha neked is sajog a szíved a napfény és tengerpart gondolatától, enyhíts a szenvedéseden egy finom, mediterrán vacsorával! Ez a sült koktélrákos tészta például tuti, hogy feldob majd – legalább egy estére.

Sült koktélrákos tészta

Hozzávalók:

4 főre

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Egy közepes méretű tepsibe vagy kerámiaedénybe öntsd a rákokat, a sót, a borsot, a csilit, a fokhagymát, a vajat, a citrom levét és a bort. Keverd össze, majd 10-13 percig süsd, amíg a rák rózsaszínűre nem váltja a színét.
  3. A linguine tésztát sós vízben főzd al dentére.
  4. Keverd össze a rákos szószt és a tésztát, majd tálald petrezselyemmel. Jó étvágyat!

Tasty

Exit mobile version