Gasztro

Gyors vacsora: fűszeres rizs koktélrákkal

Ha unod a rizses húst, készíts helyette izgalmas, fűszeres-zöldséges rizst, mennyei rákocskákkal!

 Néha a nagy klasszikusokra is ráfér egy kis vérfrissítés, ránk meg egy kis változatosság! Ha szereted a rizses húst, de már kezd unalmassá válni, akkor készíts helyette fűszeres-zöldséges rizst, amibe pirított koktélrák és egy kis chorizo kolbász is kerül (hogy a húsimádók se unatkozzanak). Tökéletes választás, ha valami gyors, mégis izgalmas vacsoratippre vadászol. Íme:

Fűszeres rizs rákocskákkal

Gyors vacsora: fűszeres rizs pirított rákocskákkal

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csili paprika
  • 1 piros paprika
  • 100 g chorizo kolbász
  • fél teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál bors
  • 250 g rizs
  • 400 ml víz
  • 100 g zöldborsó
  • 150 g koktélrák

Elkészítés:

  1.  Hevíts olívaolajat, pirítsd meg rajta a hagymákat és a paprikákat. Körülbelül 1 perc elteltével add hozzá a felszeletelt kolbászt is.
  2. Keverd hozzá a kurkumát, a sót, a borsot és a rizst is.
  3. Öntsd fel a vízzel, és fedő alatt hagyd 20 percig főni.
  4. Ha letelt, keverd hozzá a zöldborsót és a rákocskákat. Addig főzd még, amíg a rákoknak nem lesz rózsaszín a színük (körülbelül 3-4 perc). Jó étvágyat!

 

Forrás: Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top