Mi már tudjuk, mit majszol következő hétvégén az egész család! Ennek az isteni, spenótos–articsókás kenyérnek (ami valójában leveles tésztából készül) ugyanis tuti, hogy senki nem fog tudni ellenállni!
Spentós-articsókás kenyér
Hozzávalók:
6-8 főre
- 2 levél leveles tészta
- 220 g krémsajt
- 1 konzerv (másfél csésze) articsóka szív, lecsepegtetve
- 3/4 csésze spenót, megfonnyasztva
- 1/4 csésze tejföl
- 1/2 csésze reszelt parmezán
- 1/2 csésze reszelt mozzarella
- 2 tk. fokhagymapor
- 1 tk. só
- 1 tk. bors
- 1/2 tk. chili pehely
- 1 tojás, felverve
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, az articsókát, a spenótot, a tejfölt, a sajtokat. Add hozzájuk a fűszereket: a sót, a borsot, a chilit és a fokhagymát.
- Helyezd egy sütőpapírral borított felületre a leveles tésztalapokat. Tedd őket egymásra, majd egy lapos tányér segítségével vágj ki belőlük egy kör formát!
- A felső réteg tésztát tedd félre, az alsó réteget pedig kend meg a spenótos-articsókás krémmel. Ezután tedd vissza rá a felső lapot.
- Tégy egy poharat a kör közepébe és abból kiindula vagdosd be a tésztát 12 szeletre (de a közepénél ne váljanak el egymástól)! Mindegyik szeleten csavarj egyet!
- Kend meg a sütemény tetejét a felvert tojással, majd tedd be a sütőbe 30 percre. Jó étvágyat!