Isteni spenótos-articsókás kenyér, amiből mindenkinek jut egy falat

nlc | 2017. Január 10.
Ilyen a tökéletes hétvégi, családi recept: a spenótos–articsókás kenyérből akár öten-hatan is bőven jóllakhattok!

Mi már tudjuk, mit majszol következő hétvégén az egész család! Ennek az isteni, spenótos–articsókás kenyérnek (ami valójában leveles tésztából készül) ugyanis tuti, hogy senki nem fog tudni ellenállni! 

Spentós-articsókás kenyér

Hozzávalók:

6-8 főre

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  2. Egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, az articsókát, a spenótot, a tejfölt, a sajtokat. Add hozzájuk a fűszereket: a sót, a borsot, a chilit és a fokhagymát.
  3. Helyezd egy sütőpapírral borított felületre a leveles tésztalapokat. Tedd őket egymásra, majd egy lapos tányér segítségével vágj ki belőlük egy kör formát!
  4. A felső réteg tésztát tedd félre, az alsó réteget pedig kend meg a spenótos-articsókás krémmel. Ezután tedd vissza rá a felső lapot.
  5. Tégy egy poharat a kör közepébe és abból kiindula vagdosd be a tésztát 12 szeletre (de a közepénél ne váljanak el egymástól)! Mindegyik szeleten csavarj egyet!
  6. Kend meg a sütemény tetejét a felvert tojással, majd tedd be a sütőbe 30 percre. Jó étvágyat!

Tasty

Exit mobile version