Egy falat Spanyolország: isteni empanada

nlc | 2017. Január 12.
A spanyol és portugál konyha elengedhetetlen eleme, de szinte biztos, hogy a magyar ízléstől sem fog távol állni: minden jóval töltött batyu, az empanada.

Néha érdemes kicsit kalandozni más országok nemzeti ételei között, hogy így is színesítsük az otthoni gasztropalettát. A spanyol és portugál konyha kedvelt fogása, az empanada hasonlít a szláv töltött batyukhoz, például a piroghoz, ezért egészen biztos, hogy hozzánk is közel áll majd. Készülhet mindenféle töltelékkel, most egy szaftos marhahúsos verzió következik!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral!

2. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és nagyjából 10 perc alatt süssük át a darált marhahúst, míg színt kap! Adjuk a húshoz a hagymákat és a paprikákat, és főzzük további 5 percig!

3. Keverjük a húshoz a paradicsomszószt és a fűszereket, majd alacsony lángon főzzük 15 percig! Tegyük félre pár percre kihűlni!

4. Az empanada tésztájából vágjunk ki köröket, halmozzunk bele a tölteléket, hajtsuk össze félhold alakban, majd villával nyomkodjuk be a széleit.

5. Kenjük meg a táskákat a felvert tojással, és süssük nagyjából 15-20 percig!

KitchenDreaming

Exit mobile version