Tuti palacsintareceptekből sosem elég! Most egy igazán könnyű, belül lágy, kívül roppanós változattal ismerkedhetsz meg, aminek a titka a tésztájába kerülő ricottában rejlik. Előre szólunk, képtelenség abbahagyni!
Ricottás palacsinta
Hozzávalók:
25-27 minipalacsintához
- 900 g ricotta
- 1 tojás
- fél csésze cukor
- másfél csésze liszt
- fél tk sütőpor
- 1 tk vaníliakivonat
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A ricottához keverd hozzá a tojást. Addig keverd, amíg teljesen el össze nem áll. Csepegtesd hozzá a vaníliát is.
- Ezután jöhet hozzá a cukor, amit szintén alaposan keverj el benne. Végül keverd bele a lisztet és a sütőport.
- Végy a tésztából egy fagyiskanálnyit a kezedbe, és formázz belőle korongot! Segít, ha kicsit belisztezed a kezed. Tégy így az egész adaggal.
- Hevíts egy kis olajat egy serpenyőben és süsd ki rajta a palacsintákat – mindkét oldalukat 2-3 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
- Fogyaszd a palacsintákat lekvárral vagy magukban. Jó étvágyat!