A ricottás palacsinta megváltoztatja az életed

nlc | 2017. Január 12.
Újítanál palacsintafronton? Próbáld ki az istenien ropogós ricottás palacsintát!

 Tuti palacsintareceptekből sosem elég! Most egy igazán könnyű, belül lágy, kívül roppanós változattal ismerkedhetsz meg, aminek a titka a tésztájába kerülő ricottában rejlik. Előre szólunk,  képtelenség abbahagyni!

Ricottás palacsinta

Hozzávalók:

25-27 minipalacsintához

Elkészítés:

  1. A ricottához keverd hozzá a tojást. Addig keverd, amíg teljesen el össze nem áll. Csepegtesd hozzá a vaníliát is.
  2. Ezután jöhet hozzá a cukor, amit szintén alaposan keverj el benne. Végül keverd bele a lisztet és a sütőport.
  3. Végy a tésztából egy fagyiskanálnyit a kezedbe, és formázz belőle korongot! Segít, ha kicsit belisztezed a kezed. Tégy így az egész adaggal.
  4. Hevíts egy kis olajat egy serpenyőben és süsd ki rajta a palacsintákat – mindkét oldalukat 2-3 percig, amíg aranybarnára nem sülnek. 
  5. Fogyaszd a palacsintákat lekvárral vagy magukban. Jó étvágyat!

letthebakingbegin

Exit mobile version