Isteni forró téli leves, ami garantáltan átmelegít

nlc | 2017. Január 14.
Ha átfagytatok a szánkózás-hógolyózás, vagy épp a hólapátolás alatt, akkor egy forró leves pillanatok alatt felmelegít majd. Készítsetek egy nagy adagot a hétvégére, jól fog jönni!

 

Francia zöldségleves csicseriborsóval – klasszikus egy kis csavarral

Hozzávalók:

  • 15 dkg száraz (12 órára vízbe áztatott) csicseriborsó
  • 2 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
  • 25 dkg feldarabolt zöldbab
  • 1 felkockázott cukkini
  • 25 dkg nyers vagy mirelit zöldborsó
  • 3 közepes felaprított sárgarépa
  • fél tk. szárított kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • só, fekete bors
  • 6 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • a tálaláshoz 2-3 ek. bazsalikomos pesto
  • 6-8 dkg apró méretű száraz levestészta
Kategórialeves
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A csicseriborsót a babérlevéllel sós vízben félpuhára főzzük. Közben a hagymát 2 evőkanál olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, csicseriborsót, répát, cukkinit, zöldbabot, zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és együtt puhára főzzük a zöldségeket. Az utolsó 5-6 percben hozzáadjuk a tésztát, és mikor eléggé megpuhult lehúzzuk a tűzről. Ha túlságosan besűrűsödne, adhatunk hozzá egy kis vizet. Tálaláskor olívaolajjal és a tetején pestóval kínáljuk. 

 

 

 

Exit mobile version