Mennyei sajtos falatok

nlc | 2017. Január 15.
Sajtimádóknak hoztunk ma két receptet, ami akár vendégváró finomságnak, akár esti ropogtatnivalónak is tökéletes. Méltó váltótársai lesznek a mamiféle kedvenc sajtos pogácsának.

Brie sajtos kosárkák pirított gombával

Mennyei sajtos falatok

“Vacsorára 30 perc alatt elkészül ez a sajtos-gombás kosárka. Gyors, mert ezúttal leveles tésztát használok, illetve amíg elősütöm a kosárkát, addig a töltelék is elkészül.

Húsféle ugyan nincs benne, de szerintem így is ízletes fogás. A vajon pirított barna csiperke (hámozni nem szabad, csak mosni!) a kulcsa az egésznek. Az újhagyma, a brie sajt és a snidling már csak hab a tortán.”

Hozzávalók 12 darabhoz:

A recept az Álom.Íz.Világ blogon folytatódik.

Kelt sajtos kiflik

“A házilag készített kelt tésztának nincs párja! Ezt a legtöbben már tapasztalhattuk gyakorló háziasszonyként, igaz? A csoda, amikor megkel az élesztő, amikor kétszeresére dagad a tészta, és amikor isteni illatok keringenek sütés közben!!!

Kevés embert ismerek, aki ellent tud állni a meleg, illatos péksütinek. Ha mégis, az már erősen súrolja az aszkéta szintet! A minap kiflik formájában örvendeztettem meg a családom ezzel a finomsággal.”

Hozzávalók:

A recept a Mohamama konyhája blogon folytatódik. 

Exit mobile version