A crumble, azaz a morzsasüti népszerű desszertválasztás olyan alkalommal, mikor gyorsan és egyszerűen kell összedobnunk valami finomat. Az ízek összeválogatása után csak a roppanós állagra kell figyelnünk, és akkor nem lőhetünk mellé – ahogy az alábbi recepttel sem.
Almás-áfonyás crumble
Hozzávalók:
- 5 alma
- fél citrom leve
- másfél csésze vörösáfonya
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 3 ek. cukor
- 1/4 csésze juharszirup
- 1 tk. fahéj
- 1 csésze zabpehely
- 1/3 csésze barnacukor
- 3 ek. liszt
- 4 ek. vaj
- fél tk. só
- fagyi (opcionális)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- A feldarabolt almát, a citrom levét, az áfonyát, a kukoricakeményítőt, a cukrot, a juharszirupot és a fahéjat óvatos mozdulatokkal forgasd össze egy tálban.
- Öntsd egy tortaformába, és tedd sütőbe 30 percre.
- Ezalatt keverd össze a zabpelyhet, a barna cukrot, a lisztet, a vajat és a sót.
- Szórd a zabos morzsát a megsült gyümölcsökre, és tedd vissza a sütőbe további 15 percre, amíg aranybarnára nem sül.
- Végül tálald vaníliafagyival. Jó étvágyat!