Egészséges vacsora 20 perc alatt: görög quinoatál

nlc | 2017. Január 18.
Gyorsan, finomat – mindig ez a feladat. Mostanában az is, hogy egészséges is legyen. A játékszabályok nem túl egyszerűek, de mutatunk egy receptet, ami tutira befutó!

Ha szereted a sok zöldséggel gyönyörködtető, sós fetában úszó görög salátát, ezt a receptet is imádni fogod. A fogás alapjául szolgáló quinoától tápláló és gazdag lesz a vacsora, ráadásul egy kis izgalmas, diós ízt is kap. Persze ha hiányzik hozzá a pita, nyugodtan ropogtass mellé! Ja, és azt mondtuk, hogy 20 perc alatt megvan?

 

Hozzávalók:

Opcionális:

Elkészítés:

1. A quinoát először mossuk át alaposan, majd csöpögtessük le! Egy magas falú serpenyőben kezdjük el pirítani, várjuk meg, amíg pattogni kezd egy kicsit – ettől sokkal ízesebb lesz a végeredmény! Öntsük fel vízzel és 12-13 perc alatt főzzük puhára – eddigre a levét is el fogja főni.

2. Amíg a quinoa fő, a többi hozzávalót tegyük egy nagy tálba, és keverjük össze őket!

3. A megfőtt quinoát villával lazítsuk fel, majd keverjük a zöldségek és a feta közé!

4. Készítsük el a szószt: keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a sót és a borsot, és öntsük a quinoára! Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk!

 

PeasandCrayons

Exit mobile version