Senki sem fogja azt mondani, hogy “jaj, már megint csirke!” ha az unalomig ismert receptek helyett ilyen friss, különleges ízvilággal állsz elő. A koriandert nem mindenki szereti, de aki igen, az nagyon, és a friss, különleges zöld fűszeres aroma mellé remekül passzol a fanyar lime és a krémes avokádó is.
És figyelj, mert a legjobb még csak most következik: fél órán belül elkészülsz vele!
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- fél kiló csirkemellfilé
- 1/4 csésze lime-lé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/4 csésze friss koriander durvára vágva
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1/4 teáskanál só
Az avokádósalsához:
- 4 avokádó felkockázva
- 1/2 csésze friss koriander durvára vágva
- 3 evőkanál lime-lé
- 1/2 evőkanál borecet
- 1/2 teáskanál pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- só ízlés szerint
Elkészítés:
1. Egy tálban öntsük össze a lime-levet, az olívaolajat, a koriandert, a köményt és a sót – keverjük el alaposan!
2. A szeletekre vágott csirkét forgassuk meg a pácban – lehetőleg zárjuk légmentesen záródó zacskóba, és hagyjuk 15-20 percig állni.
3. Grillezzük meg a csirkeszeleteket grillrácson vagy serpenyőben pár perc alatt, míg barnás színt nem kap a hús külseje!
4. Készítsük el az avokádósalsát: ehhez csak annyi a dolgunk, hogy forgassuk össze az alapanyagokat, vigyázva, hogy az avokádó ne zúzódjon pépesre!
5. A csirkeszeletekre hámozzuk rá az avokádósalsát – így tálaljuk!