Egészséges és könnyű cukkinitésztás csirkeleves

nlc | 2017. Január 23.
Jöhet egy forró leves? Naná! Ebbe a csirkelevesbe tészta helyett cukkini kerül (pontosabban cukkinitészta), és citrommal, illetve zöld fűszerekkel lesz még könnyedebb és frissebb!

Egy forró, gazdag csirkehúsleves nemcsak a testet, a lelket is átmelengeti, de ha a nagyi receptjei már unalmasak (isten bocsássa meg), kísérletezhetünk valami újdonsággal is! Ezt a levest egyrészt a cukkinitészta teszi különlegessé, másrészt a friss, zöldfűszeres citrusos íz! Télen forrón, nyáron langyosan, de egyébként akár mindennap tudnánk enni!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A felkockázott csirkehúst sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olívaolajon pirítsuk meg (nem kell teljesen átsütni), és tegyük félre!

2. Egy nagy lábasban hevítsünk olajat, futtassuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát, majd dobjuk rá a répát és a zellert is – hagyjuk őket átpuhulni kábé öt perc alatt. Fűszerezzük kakukkfűvel és rozmaringgal, majd öntsük fel az alaplével.

3. Az alaplébe dobjunk egy babérlevelet, majd vegyük le tüzet, és dobjuk be a cukkinitésztát is – főzzük puhára. 

4. Végül jöhet bele a hús és két evőkanál citromlé is – addig főzzük, míg minden megpuhul, és összeérnek az ízek! Friss petrezselyemmel tálaljuk!

DamnDelicious

Exit mobile version