Falatnyi sütemény forró tea mellé: almás-fahéjas madeleine

nlc | 2017. Január 29.
A délutáni séta után másra sem vágyunk, csak egy forró teára, egy meleg takaróra, egy jó filmre, és néhány finom falatra. Süssetek madeleine-t, és a finom falatra nem lesz gondotok!

Almás-fahéjas madeleine

Románc, emlék, tudomány: a francia madeleine sütemény története

Hozzávalók:

Mikrosütőben olvaszd fel a vajat, és tedd félre hűlni. Néhány perc múlva egy robotgép segítségével keverd krémessé az egész tojásokat a cukorral. Csurgasd bele a kihűlt, megolvadt vajat. Fakanállal folytasd az anyagok összeforgatását; szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, és add hozzá a pépesre reszelt almát. Szórd bele a vaníliás cukrot, a fahéjat és a darált diót.
Néhány órán át pihentesd a masszát a hűtőszekrényben.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Ha fém madeleine-formát használsz, akkor a tortaformához hasonló módon készítsd elő: kend ki vajjal, szórd meg liszttel. Ha szilikonformád van, akkor nem kell kikenni, csak szilárd sütőlemezre tenni.

Kanalazd a masszát a formába (kb. ¾ evőkanálnyi adag szükséges egy forma megtöltéséhez), majd előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süsd 15 percig. A formában hagyd kihűlni. A tetejét szórd meg fahéjas porcukorral.

Exit mobile version