Klasszikus quiche édesburgonyával

nlc | 2017. Január 31.
Megmutatjuk, hogy készítheted el a klasszikus francia quiche-t tészta helyett édesburgonya alappal.

Reggelire, ebédre vagy vacsorára egy minden földi jóval megpakolt quiche mindig jó választás. A klasszikus francia étel elkészítésébe sokan a tésztagyúrás miatt félnek belevágni, ezért most az ő dolgukat szeretnénk megkönnyíteni: tészta helyett ugyanis szuperegészséges édesbugronyával is készíthetjük a quiche alapját! És hogy a quiche-ünk még egészségesebb legyen, a tejszínt akár kókusztejre is cserélhetjük. Egy biztos, az ízekben nem fogunk csalódni!

Édesburgonyás quiche

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt. A kókuszolajjal dörzsölj át egy tepsit.
  2. Hámozd meg a burgonyát majd vágj belőle vékony szeleteket. A szeleteket rendezgesd el a tepsi aljában, úgy, hogy ne maradjon köztük hely.
  3. Tedd be a sütőbe 20 percre, majd mikor elkezd barnulni, vedd ki. Vedd le a sütőt 160 fokra.
  4. A sonkát tépkedd darabokra, és szórd az édesburgonyára. Szórd rá a sajtot és a felaprított hagymát is.
  5. Egy nagy tálban verd fel a tojást a fűszerekkel és a kókusztejjel, majd öntsd rá a quiche-re.
  6. 45 percig süsd, majd hagyd hűlni minimum 10 percet fogyasztás előtt. Ha kihűlt, 4 napig tárolhatod hűtőben. Jó étvágyat!

Popsugar

Exit mobile version