Isteni finom portugál sütemény házilag

nlc | 2017. Február 04.
Portugália leghíresebb süteményének receptje titkos, de ahhoz nagyon hasonló sütit akár házilag is készíthetünk. Már mutatjuk is, hogy hogyan!
Portugál sütemény házilag

 

Hozzávalók 6 darabhoz:

A kb. 3 mm-re nyújtott tésztából szaggassunk 11 cm átmérőjű köröket. Ezeket helyezzük bele muffintepsi (8 cm átmérőjű) mélyedéseibe. A tészta zsíros, alávajazni nem szükséges. A lisztet keverjük el kevés tejjel. A maradék tejet melegítsük fel a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal. A cukor olvadása után vegyük le a tűzről, keverjük el a lisztes tejjel, majd miután enyhén meghűlt, az elkevert tojássárgákkal. Osszuk szét a krémet a 6 tésztával bélelt formában, majd 230  ̊C-ra előmelegített (tényleg nagyon forró legyen!) sütőben süssük 15 percet, azután 250  ̊C-on, grillező funkcióval kb. 5 percet, hogy elérje a jellegzetes, sült állagot.

 

Exit mobile version