Az édességevést túl sokszor mételyezi meg a lelkifurdalás, ezért többnyire kétségbeesetten próbálkozunk “egészséges” alternatívákat keresni a klasszikus cukros finomságok helyett. Csakhogy azok legtöbbször nem olyan finomak, ugye. A titok – mint olyan sokszor – most is az arany középút: az édesség lehet kicsit egészségesebb, de azért maradjon finom, erre kínálnak tökéletes megoldást ezek a mogyoróvajas-csokis banánfalatkák. Kb. három perc alatt elkészül velük az ember, és akár magunkkal is vihetjük, vagy adhatjuk a gyerekeknek is uzsonnára!
Hozzávalók:
- 3 közepes méretű, érett banán
- 1/4 csésze mogyoróvaj
- 280 gramm étcsoki
Elkészítés:
1. Vágjunk vékonyabb karikákat a banánból, és a karikák felét kenjük meg mogyoróvajjal! A sima karikákat nyomjuk a megkent banánokra és a “töltött banánokat” rakjuk hűtőbe legalább 1 órára.
2. Az étcsokoládét gőz fölött vagy mikróban olvasszuk fel, folyamatos kevergetés mellett temperáljuk. A banánfalatkákat vegyük ki a hűtőből, és jó alaposan mártsuk a csokiba őket, hogy mindenhol befedje a gyümölcsöt! Gyorsan dolgozzunk, két villát használva!
3. A kész falatkákat helyezzük sütőpapírra, aztán mehetnek vissza a hűtőbe újabb 3 órára.