Mesés, vegán unikornistorta, amit te is könnyen elkészíthetsz

nlc | 2017. Február 07.
A sütemények világában tomboló unikornisőrületnek mi is hódolhatunk, ha elkészítjük ezt a mesébe illő tortát, ami nem csak finom, még vegán is!

 Se mestercukrásznak, se varázslónak nem kell lenned hozzá, hogy elkészítsd ezt a káprázatos, színes unikornistortát! Ha téged is elkapott az unikornisláz, gyűjtsd össze a hozzávalókat, és irány a konyha, ahol minden mágia nélkül megteremtheted a saját gyönyörűséges unikornisos desszertcsodád! Nem csak szép, isteni finom, sőt még vegán is. Íme:

Vegán unikornistorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

A krémhez:

Elkészítés:

  1. Az alap hozzávalóit (a lisztet kivéve) öntsd aprítógépbe és turmixold össze. Ezután add hozzá a lisztet, és járasd tovább a gépet.
  2. Egy 12 szeletes tortaforma aljában oszlasd el az így kapott tésztát, és tedd be a fagyasztóba 10 percre.
  3. Most a beáztatott, megszáradt kesudiót tedd az aprítógépbe. Öntsd hozzá a citromlevet, a juharszirupot, a kókusztejet és egy csipet sót, majd dolgozd össze, míg sima nem lesz.
  4. Az áfonyát és a szedret tedd egy kis tálba. Egy másik tálba pakold az epret és a málnát, valamint a felkockázott céklát. Egy harmadik tálkába mehet a feldarabolt mangó és a kurkuma. Mindegyik tálka tetejére tégy a kesudiós masszából, majd így, külön-külön turmixold össze őket.
  5. A háromszínű krémet továbbra is külön-külön kend a torta tetejére, majd egy késsel vagy villával rajzol belőlük márványos mintát. 2 órára tedd be a fagyasztóba, vagy egy egész éjszakára a hűtőbe. 
  6. Tálalás előtt egy szem eperből készíts unikornisszarvat, majd szórj a tortára kék ételfestékkel színezett kókuszchipset! 

Glow

Exit mobile version