Se mestercukrásznak, se varázslónak nem kell lenned hozzá, hogy elkészítsd ezt a káprázatos, színes unikornistortát! Ha téged is elkapott az unikornisláz, gyűjtsd össze a hozzávalókat, és irány a konyha, ahol minden mágia nélkül megteremtheted a saját gyönyörűséges unikornisos desszertcsodád! Nem csak szép, isteni finom, sőt még vegán is. Íme:
Vegán unikornistorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 4 db magozott datolya
- 1/4 tk só
- 1/4 csésze kókuszolaj
- fél csésze mandulatej
- 2 csésze mandulaliszt
A krémhez:
- 3 csésze kesudió, egy éjszakára vízbe áztatva
- 3 ek citromlé
- 4 ek juharszirup
- fél tk só
- fél csésze édesítetlen kókusztej
- fél csésze áfonya
- fél csésze szeder
- fél csésze eper
- 1 csésze málna
- egy cékla negyede
- 1 mangó
- 1 ek kurkuma
Elkészítés:
- Az alap hozzávalóit (a lisztet kivéve) öntsd aprítógépbe és turmixold össze. Ezután add hozzá a lisztet, és járasd tovább a gépet.
- Egy 12 szeletes tortaforma aljában oszlasd el az így kapott tésztát, és tedd be a fagyasztóba 10 percre.
- Most a beáztatott, megszáradt kesudiót tedd az aprítógépbe. Öntsd hozzá a citromlevet, a juharszirupot, a kókusztejet és egy csipet sót, majd dolgozd össze, míg sima nem lesz.
- Az áfonyát és a szedret tedd egy kis tálba. Egy másik tálba pakold az epret és a málnát, valamint a felkockázott céklát. Egy harmadik tálkába mehet a feldarabolt mangó és a kurkuma. Mindegyik tálka tetejére tégy a kesudiós masszából, majd így, külön-külön turmixold össze őket.
- A háromszínű krémet továbbra is külön-külön kend a torta tetejére, majd egy késsel vagy villával rajzol belőlük márványos mintát. 2 órára tedd be a fagyasztóba, vagy egy egész éjszakára a hűtőbe.
- Tálalás előtt egy szem eperből készíts unikornisszarvat, majd szórj a tortára kék ételfestékkel színezett kókuszchipset!